Wat wij doen

Home / Wat wij doen

Wat doet een tandtechnicus

Een tandtechnisch laboratorium verricht tandtechnische werkzaamheden in opdracht van een tandarts. Simpel gezegd gaat u naar een tandarts om een bijvoorbeeld afgebroken kies te laten restaureren. De tandarts doet onderzoek en besluit dat u een kroon nodig heeft. De tandarts behandelt de kies en neemt hiervan een afdruk. Deze afdruk wordt naar het tandtechnisch laboratorium gestuurd alwaar de kroon voor u vervaardigd wordt.
 
Er worden niet alleen kronen gemaakt in een tandtechnisch laboratorium. Er zijn verschillende disciplines binnen de tandtechniek. Zo worden er protheses, beugels, implantaten, zelfs apparatuur die het snurken tegengaan vervaardigd.
 
Een tandtechnicus krijgt een gedegen opleiding. Na zijn middelbare schoolopleiding volgt deze een opleiding aan het Instituut voor Tandtechniek, het I.V.T. Deze 5 jarige opleiding waar alle facetten van het vak doorlopen worden, staat garant voor een brede basiskennis. Tijdens deze studie wordt de student begeleid door een ervaren collega die zijn opgedane praktijkervaring op deze manier kan overbrengen.
 
Onze medewerkers zijn voortdurend bezig om zich ook na hun opleiding bij te schaven op het vakgebied. Cursussen en congressen worden dan ook veelvuldig gevolgd en bezocht.
 
U kunt bij ons terecht voor alle voorkomende specialismen op het gebied van tandtechnische zaken.
Sinds de oprichting in 2007 heeft TTL. Siteur het accent gelegd op de implantologie en de vol keramische restauraties.
 
Natuurlijk kunt U bij ons ook terecht voor het vervaardigen van alle voorkomende prothese werkzaamheden en reparaties.

Onze specialiteiten:

  • Aanmeten en vervaardigen van een optimaal passend kunstgebit*(vergoeding via zorgverzekeraar)
  • Protheses op implantaten* (klikgebit)
  • Frame- of gedeeltelijke prothese*
  • Kronen & bruggen
  • Implantaten (kronen & proth.)
  • Kunstgebitreparatie
  • Advies & informatie
  • Nazorg

*De kosten van een kunstgebit zijn door de verzekeraars voor 75% opgenomen in de basisverzekering. Met een aanvullende verzekering kan dit oplopen tot 100%.